Wat doen wij?

Activiteiten

Het hoofddoel van Bron van Hoop is om bij te dragen tot de vorming, welzijn en ontspanning van personen met een verstandelijke handicap. Dit gebeurt door de toekenning van subsidies aan beschutte werkplaatsen, centra en organisaties die zich inzetten voor personen met een verstandelijke handicap.

Daarnaast komt Bron van Hoop tussen in de aankoop van huishoudelijk materiaal, informatica-uitrusting, knutselmateriaal, muziekinstrumenten, aangepaste meubels, spellen enz… Ook voor werkingsapparatuur, didactisch materiaal, ergotherapeutisch materiaal of vormingscursussen kunnen organisaties bij Bron van Hoop aankloppen. Het materiaal moet ingezet worden voor de personen met een verstandelijke handicap niet voor het ondersteunend personeel van de organisatie.

De tussenkomsten van Bron van Hoop worden door de begunstigden enorm op prijs gesteld. Uitrustingen en middelen, waarvoor weinig of geen overheidssteun wordt toegekend, komen voor hen op deze manier binnen handbereik. Per jaar helpt Bron van Hoop gemiddeld 30 organisaties.

Villa Clementina

Zo’n 25 medewerkers van Agoria, waaronder onze CEO Marc Lambotte, legden onlangs mee de laatste hand aan een belevingstuin voor gehandicapte kinderen in het prachtige parkdomein van Villa Clementina in Eppegem (Zemst). Lees meer of bekijk foto’s

Opleiding

Opleiding en onderwijs zijn voor iedereen belangrijk. Om de toegang tot opleidingen te vergemakkelijken, voorziet Bron van Hoop in didactisch materiaal voor beschutte werkplaatsen en organisaties voor personen met een verstandelijke handicap.

Het welzijn

Bron van Hoop bekommert zich eveneens om het welzijn van personen met een verstandelijke handicap die leven of werken in gespecialiseerde instellingen.

Ontspanning

Ontspanning, recreatie, afleiding… het is voor iedereen belangrijk. Bron van Hoop is er van overtuigd dat personen met een verstandelijke handicap baat hebben bij een gezonde portie ontspanning. Daarom investeert de vzw in materiaal dat hiervoor bestemd is.

Wenskaart gemaakt door het dagcentrum « Le Potelier »

Foto's

Er kan veel over gezegd en geschreven worden. Maar niets toont beter aan waarover het gaat dan foto’s. Geniet even mee van enkele voorbije activiteiten en bekijk onze fotogalerij.

Close Menu